2010. június 17., csütörtök

Itt a nyar

Most mar igazan kierdemeltuk a "lusta blogiro" titulust, mindezert elnezest kerunk, de nyar van es mi orultunk a napfenynek, szinte egesz nap a levegon voltunk. Setaltunk nagyokat, hintaztunk is, apa felszerelte a hintat, ami csudajo, Anna annyira szeret hintazni, hogy sir amikor le akarom venni.
Mar a kilenc honapos szulinapunk is lejart, nagyot nottunk, sokminden megvaltozott az eletkenkbe, sok dolog tortent velunk az elmult honapban, jo is na meg sajna rossz is.
A fo rossz dolog az volt, hogy nincs tejcsi, hogy vege az incsi-fincsi anyatejnek, amit sajna magamnak koszonhetek, azaz inkabb a fogaimnak, hiszen rendkivul elesek( fenem is oket eleget) es tortent egy szep napon, hogy megharaptam a cicit, elnezest is kertem anyatol rogton, aztan meg egyszer, aztan meg ketszer es a fincsi cicit elvettek tolem es "haraposnak" titulaltak. Na de sebaj, kaptam fincsi tehen tejcsit, ami hat eleg fincsi, de az anyucie jobb volt. Most mar eszek mindent, a kedvencem a komenymag leves es a danonino babapiskotaval, na meg banannal.
A masik rossz ami velem tortent az a rozsahimlo, amit nem tudom honnan szedtem ossze, de jol megijesztettem anyat, hiszen harom napig 40 fok lazam volt, meg korhazba is kerultem, ahol nagyon jo baratsagot kottem a noverekkel, egeszen addig, amig ki nem vettek a veremet, akkor aztan nagyon megharagudtam es mondtam, azaz mutattam anyanak, hogy azonnal vigyen haza. Most mar meg vagyok gyogyukalva, nem vagyok mar "potyi" t.i. igy beceztek betegsegem alatt. 3-4 napig biza betegecske voltam, viszketett ez a nyavaja a hasamon, igy sokat kusztam, nem volt etvagyam, csak ittam mint egy pipe.
Nagyon ugyeske vagyok, mert mar tudok tapsolni es taj-tajt inteni es a kukucs is megy neha. Folyekontan beszelek, igaz csak en tudom, hogy mit mondok, mert anyaek nem ertik. Gyorsan maszok, szoktunk is anyaval versenyezni. Mar van hat es fel fogam, amelyek nagyok es elesek es ha nem az van amit en akarok, akkor biza harapok. Anyanak mar okoztam kek-zold foltokat a karjan, apanak nem sikerult, mert o elkapta. Voltunk halaszni Fulebe, fogtunk is 2,30 kg halat, amibol nekem is adtak es fincsi volt, meg kertem:-)
Mostanaba itthon gubbasztunk anyaval, fozunk a komuveseknek, azaz foz anya amikor en hagyom neki. Apa disznopajtat csinaltat, na meg tyukpajtat, disznopasztort akar csinalni belounk:-)de mi mar bejelentettuk anyaval, hogy nem valaljuk a gondozast. Anya gondoz engem, az eleg neki, adok en gondoznivalot boven. Azt szereti a legkevesbe amikor a spenotot szetkopdosom a kremszinu szonyegre, ilyenkor torolgetes kozben szid, en meg kacagok neki, hogy ne haragudjon ram, de o a hibas, mert nem akarja megerteni, hogy nem szeretem a spenit. Olyan csodalatos dolog anyanak lenni, latni nap mint nap egy pici tunemeny fejlodeset, aki alig fel eve mozdulatlanul fekudt agyikojaban, most pedig orokmozgova valt. Erezni hogy egyutt dobog a szivunk, egyszerre nyilik mosolyra a szank, nap mint nap egyutt sirunk es nevetunk. a foldi paradicsom nyilt meg szamomra az anyasag altal. Koszonom Uram, hogy gyermekkel aldottal meg. Eletetem legcsodalatosabb aldasa Anna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése